Acquisitie = klantenbinding

Acquisitie voor professionals ofwel klanten werven om je diensten aan te verkopen, wordt vaak als heel lastig ervaren. Mensen kunnen hier (oude) beelden bij hebben van de spreekwoordelijke stofzuigerverkoper met de 'voet tussen de deur'. En dat willen ze terecht niet zijn. Dat heeft ook geen zin, zeggen wij. Want  aan (bijna) iedereen kunt u één keer iets verkopen; de truc is klanten zo tevreden te stellen, dat ze bij je blijven terugkomen. Het belangsrijkste onderdeel van het verkoopproces is dan ook: precies te weten komen, wat de behoeften en wensen zijn van je potentiële opdrachtgevers. En daar kom je alleen maar achter door er naar te vragen. Pas dan kun je je aanbod zo presenteren, dat  het aansluit op de  wensen van je klant.
Wees erg zorgvuldig om de verwachtingen van de klant op het juiste niveau te brengen.
Het verwachtingspatroon zwak je eerder wat af, maar je levert wel nèt iets meer!

Het kost steeds energie om weer nieuwe relaties te leggen/ nieuwe kopers te vinden/ je dienst/product steeds weer opnieuw te bewijzen. Een nieuwe klant vinden kost ook geld: promotie, tijd, reiskosten.
Acquisitie en verkopen is het aangaan van langerlopende relaties. De wederzijds gunningsfactor.
 
Sommigen kunnen anderen heel goed verkopen, maar zichzelf wat lastiger. Dan zou het nuttig kunnen zijn, jezelf meer te zien als 'directeur van een team van x dienstverlening'.
Het belangrijkste marketinginstrument is immers je ‘Professionele Zelf’ je professionele team.
De belangrijkste ingang om opdrachten te vinden je netwerk.
En vaak ben je een gespecialiseerde generalist of een generalistische specialist, die heel veel kan voor ‘iedereen’. Maar niet alle klanten willen hetzelfde dus segmenteer je dienstverlening zorgvuldig.

Bij effectieve presentatie gaat het erom datjij en je bedrijf gevraagd gaan worden, voor de dingen die je leuk vindt. Dan mogen de juiste mensen weten wat dat is! 

Methode

  • Met 2-4 adviesgesprekken kom je al een heel eind,
  • We gebruiken de video om uw professionele uitstraling beter te sturen,
  • Eerste sparringssessie gratis. Goed voorbereid?

Gebruik, voor de kunst van acquisitie, alvast onze tips en log in.
 

seemly